Nieuwsupdate #2

In onze laatste We ∞ Match update lazen jullie over onze groep uit De Bilt die vol energie van start was gegaan. Inmiddels zijn we al bijna aan het einde van het groepstraject, wat vliegt de tijd. De deelnemers hebben de afgelopen weken ontzettend hard gewerkt en zijn erg gegroeid op zowel persoonlijk als professioneel vlak. We hebben gewerkt met thema’s als interculturele communicatie, toekomstoriëntatie, netwerken en gespreksvoering. De eerste concrete stappen zijn al gezet richting vrijwilligerswerk, er is geoefend met het voeren sollicitatiegesprekken en de cv’s en visitekaartjes zijn in de maak. En dit alles met een hele grote dosis plezier, humor en verbinding.

En toen sprak Minister President Mark Rutte de woorden uit “Nederland gaat op slot”. Dat heeft voor velen ongetwijfeld een grote impact. We hopen dat iedereen de komende weken wat rust en ontspanning kan vinden, om positief en met goede moed het nieuwe jaar in te gaan!

Vooruitblik traject
Helaas heeft ook het Kunstenhuis en daarbij dus ook We ∞ Match haar deuren fysiek moeten sluiten. Maar stil zitten zullen we niet ;-). Eigenlijk zouden we 16 december onze laatste training hebben, waarna de deelnemers 6 januari in een kleinschalige netwerkbijeenkomst zichzelf zouden presenteren. We schuiven deze bijeenkomsten vooruit. De laatste training zal op 20 januari plaatsvinden en de kleinschalige netwerkbijeenkomst zullen we op 27 januari organiseren. We weten natuurlijk nog niet hoe de wereld er dan uitziet, dus zetten we deze data (met potlood) in onze agenda’s.

In de tussentijd werken onze deelnemers thuis aan het maken van hun pitch, waarin zij vertellen wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen voor de toekomst. Onderwerpen waar zij de afgelopen tien weken een hoop aandacht aan hebben besteed.

Jullie zijn misschien gewend van ons om groots uit te pakken met onze netwerkmarkt, dit keer zal dit er wegens de corona maatregelen wat anders uitzien. Wij nodigen een kleine hoeveelheid gasten uit die een directe link hebben met het gewenste werkveld van de deelnemers en zij zullen elkaar beter leren kennen middels een speeddate. Anna Gyurjyan, voormalig We ∞ Match deelnemer en huidig medewerker Toezichthouder Bouw bij Gemeente de Bilt (!!!) zal haar verhaal met ons delen. Ook zullen de deelnemers hun certificaat in ontvangst nemen. Hoe dan ook wordt het een feestelijke en inspirerende ochtend.

Na deze bijeenkomst zullen de deelnemers op individuele voet verder gaan waarin zij begeleid worden door hun buddy en onze projectmedewerkers om stap voor stap hun doelen te bereiken.

Het is bijzonder welke sfeer we bereikt hebben met deze groep. Een sfeer waar vertrouwen, plezier en energie voorop staan. De deelnemers zijn gemotiveerd en hebben de drive om te leren en om te groeien. Vanuit openheid en nieuwsgierigheid wordt er met elkaar gewerkt waar men van elkaar leert, naar elkaar luistert en met elkaar lacht.

Rotary & We ∞ Match
Er is een mooie bijeenkomst geweest met twee dames van de Rotary. Dit was een mooi eerste moment voor de deelnemers om hun zojuist geleerde netwerkskills in te zetten. Hieruit is een wil naar een mooie samenwerking ontstaan. Er is gesproken over wandel- en kookclubjes, zwemmen voor vrouwen, Zumba lessen en Arabische dans, maar ook over hoe onze deelnemers in contact kunnen komen met ondernemers in De Bilt.

Vertrek Lisa & Welkom Lilian
Welnu, ik schrijf deze update met een beetje een gek gevoel, want dit is tevens mijn laatste update. Sinds begin 2019 ben ik betrokken bij dit project en heb ik met veel plezier en passie gewerkt bij het Kunstenhuis. We ∞ Match is een bijzonder project, waar ik onwijs veel geleerd heb. Over mezelf, over vrouw zijn, over andere culturen en over Nederland. Ik zal vanaf het nieuwe jaar mijn weg vervolgen in Rotterdam. Ik zal daardoor mijn werkzaamheden overdragen aan Lilian Zawedde. Lilian is oud-deelnemer van We ∞ Match 3 en heeft in de tussentijd keihard gewerkt aan haar opleiding MHBO projectmanagement die zij zojuist heeft afgerond met een 8,8!!! Afgelopen maanden liep zij stage bij We ∞ Match. Nu verwelkomen we haar als officieel medewerker bij Kunstenhuis De Bilt Zeist en weten we zeker dat zij met haar talent en ervaring een enorme aanwinst is voor het team.

Toekomst…
Over de toekomst van We ∞ Match zijn we volop met ons team aan het brainstormen. Nieuwe ideeën, kansen en dromen… Hierover horen jullie in het nieuwe jaar natuurlijk gauw meer!